Szórólapok, és egy motoros újság motoremelővel

newspapers-53323_640Nekem nincs semmi bajom azzal, hogy a postaládába beszórják a szóróanyagokat. Sok helyen látom, hogy sokan kiírják, hogy nekik nem kell, ne szórjanak be. Nem mondom, hogy mindig van hangulatom átnézni, de ha unatkozom, akkor át szoktam lapozni.

Hasznos vagy haszontalan

Sok háziasszony bújja az újságokat, és nézi, hogy hol mi éppen az akciós. Ha meg tudjuk oldani, hogy elmenjünk több helyre vásárolni, akkor akár spórolhatunk is. Persze nem úgy, hogy a város egyik végéből átmenni a másikba egy egy dologért. Így nem lehet. Viszont ha össze tudjuk egyeztetni, vagy akár ha nem nehéz dolgot szeretnénk hozni, és egy sétával egybekötjük, akkor már spórolhatunk. Érdemes figyelni az akciókat, mert akár pár ezer forintot is megspórolhatunk.

Persze sokan nem foglalkoznak vele. Még az időseket megértem, akik nem sétálnak el messze, mert nehéz mondjuk cipekedni, de a fiatalokat nem.

Számomra hasznos

Egyszer vásároltunk valamit az interneten, egy motoros boltból, azóta mindig küldenek havonta, vagy negyedévente egy kisebb szóróanyagot. Na, ezt nem mindig nézem meg, a férjem általában igen.

A múltkor pont jókor küldték az újságot, mert sikeresen eltörte valahogyan a motoremelőt, és kellett egy másikat vásárolni. Mivel innen már rendelt, ismeri a céget, hogy megbízhatóak, így rendelt tőlük egy másikat gyorsan. Az nélkül tette ezt, hogy ki mozdult volna itthonról, kényelmesen. Már pedig neki ez is fontos, ugyanis nem igazán szeret vásárolni.

Bár szerintem a férfiak nagy többsége így van ezzel, kivéve, ha valami nekik kell, mondjuk az autóhoz, vagy a motorhoz, vagy éppen valami hobbi kütyü kell. Ilyen a horgászat is. Sokan járnak horgászni, és vásárolnak minden félét hozzá.

Bezzeg, ha az én páromat küldeném el a boltba, hogy vegyen egy pelenkát a gyereknek, vagy egy szokásos vajat, biztosan megfognám vele, és az lenne a vége, hogy ott hívogatna, hogy milyen kell, melyik fajta, hányas…így ha meg akarom spórolni ezt magamnak, inkább én megyek.

Én hasznosnak találom a szóróanyagokat. Persze minden attól függ, hogy ki mennyire szeret vásárolni. Ha tehetjük, mindig listával menjünk, és tartsuk magunkat ahhoz is. Ami azt jelenti, ami nincs rajta az nem kell.

Három éve még a városban éltünk. Ott nem messze volt egy nagy multi áruház. majd minden nap boltba mentem. Hol kenyérért, hol éppen másért. Azóta sikerült vidékre költözni, 10 kilométerre a multitól. bevallom, nem hiányzik. Az sem, hogy minden nap menjek a boltba. Sőt, amióta kint lakunk, mindig van itthon ami kell. Egy héten egyszer megyek boltba. Vannak megszokott boltjai, ahová bemegyek, és tudom, hogy mit szeretné venni. Bőven elég, és nem vásárolok haszontalan felesleges dolgokat meg.

A kenyér, és a zsemle kérdést is megoldottam igen ügyesen, hiszen azóta magam sütöm a kenyerünket. Egy héten egyszer sütök kenyeret, és ami nem kell, lefagyasztom. Így egész hétre van itthon kenyér. De sütöttem már zsemlét, pék sütit, minden félét, amihez éppen kedvem tartja.

Mielőtt vásárolni megyek, ha van időm, átlapozom az újságot. Az első amit megnézek, az állandó bolt, ahová járok, hogy mi akciós, mit érdemes venni, abból tudom, mit fogok főzni.

Szerencsém van, mert cipekednem nem kell, mert van autónk, és ilyenkor mindig nálam van, így csak bepakolok mindent. Akinek nincsen, kicsit nehezebb a dolga, de valahogyan enni kell, így csak haza cipeli az ember.