Lakás felújítás, közben szakács állás keresés Ausztriában

Két éve vásároltuk meg a lakásunkat. Szerencsésnek mondhatom magunkat, hiszen a mai világban lakást, vagy házat vásárolni nagy merészség. Én sem mertem volna, ha nincs nagyon jól fizető állásom külföldön. Persze, ennek azért ára is van…

A lakásunk

Mint írtam, két éve vásároltuk meg. Pont a legrosszabb időszakban, de egy nagyon kedvező lakás vásárlási ajánlatot kaptunk, amit nem lehetett vissza utasítani. Igaz, nem akkor terveztük a vásárlást, de ha már így hozta a sors, akkor belevágtunk. A lakás azért nem volt annyira makulátlan, ráfért a felújítás. A félre tett pénzünkből vásároltuk meg a lakást hitel segítségével. Szerencsére nem sok hitel kellett, ezért mertünk belevágni. Mivel renoválás is szükséges volt, ezért szerettük volna még költözés előtt felújítani, amennyit csak lehetőségünk van. A nyílászárókat mindenképpen ki kellett cserélni, ez volt az első feladat.

Aztán a nagyszobával folytattuk, az volt az első felújítandó szoba, aztán majd haladunk szép sorban, vagy ahogyan a pénzünk engedi. Persze rá kellett jönnünk, hogy nem sokra lesz elég a meglévő félre tett pénzünk. A nagyszobába gyönyörű sötétbarna hajópadlót vásároltunk, a tapétát levakartuk, szerencsére a festést az unokaöcsém csinálta meg, így csak anyagköltségbe került, és egy jó ebédbe.

A bútorokkal úgy döntöttünk nem foglalkozunk, majd csak ha készen lesz a lakás teljesen. Sajnos a pénzünk gyorsabban fogyott, mint terveztük, így a szobán kívül semmi másra nem futotta.

A konyhának, és a fürdőnek neki sem mertünk állni, hiszen ott a burkolatoktól kezdve, mindent ki szerettünk volna cseréltetni, így az nem kis pénzbe fog majd kerülni.

Persze már attól is boldogok voltunk, hogy egyáltalán saját lakásunk van, és végre van ahol a mi névtáblánk lehet kint az ajtón.

A pénz pótlása

Miután kezdtünk kifutni a pénzből, és nem szerettünk volna mindent elkölteni, hiszen bármi közbe jöhet, így félbehagytuk a felújítást.

clay-pot-622750_640Arról eddig nem írtam, hogy hogyan sikerült ennyi pénzt összegyűjtenünk. Hannának, a páromnak egy egyszerű titkárnői állása van, de jó hely, már évek óta itt dolgozik. ÉN egy darabig itthon dolgoztam, de már jó ideje kijárok külföldre. Persze nem egyszerű mindig, és sokszor abba is hagynám az egészet, de nem tehetem. Főleg most, hogy itt a lakáshitel is, amit fizetni kell. Sőt, szeretném minél hamarabb rendezni a tartozást. Jó szakács állásom van Ausztriában. Sokat kerestem a megfelelő helyet, és eleinte nem is igen sikerült megtalálni, de aztán meglett a megfelelő. Pár éve járok ki, amit tudunk, félre teszünk. Mivel Hannának van keresete, és nem is olyan rossz, az itthoni dolgokat ő tudja fizetni belőle. Az én keresetem a számlára érkezik, ebből vonják le midben hónapban a megfelelő összeget. Mivel külföldön dolgozom, és az itthoni kereset többszörösét keresem meg, így sikerült pénzt félre tenni.

Nemsokára indul a nyári szezon, és nekem vissza kell mennem dolgozni. Nem könnyű nekiindulni, és Hannát itthon hagyni, de érte, értünk dolgozom, és ezt tartja szem előtt mind a kettőnk. Minden hétvégén nem tudok itthon lenni, de ahogy lehet, jövök mindig haza. Amint sikerül annyit keresni, hogy kifizetjük a lakást, és a felújítást, szeretnék itthon maradni, de ez persze távlati cél nagyon, és még sok idő. Addig is mindent megteszünk azért, hogy szép otthont varázsoljunk magunknak.