Költözés, és ami velejár – közben a férjem is lebukott

Nemrég költöztünk a férjemmel a saját kertes házunkba. Már nagyon ideje volt, hiszen szerettem volna olyan helyre költözni, ahol nem a belvárosban vagyunk, a folytonos zajban. Olyan környékre sikerült építkeznünk, ahonnan könnyen megközelíthet minden. Kocsival és tömegközlekedéssel egyaránt hamar be lehet jutni a városba, így nagyon boldogok voltunk. Ez egy csendes, kertvárosi környék, pont ilyet képzeltem el magunknak.

A beköltözés eléggé elnyúlt, sokáig tartott, míg szépen mindent berendeztünk, megvettük a bútorokat, és minden egyéb. Aztán jöhetett a dobozolás. Rengeteg dobozunk volt, mindegyik tele volt valamivel. Nem is tudtam még csak megsaccolni sem, hogy vajon mikorra sikerül majd mindent kipakolnunk.

Volt néhány doboz, amit már egyből a garázsba ki is vittünk. Először a házba próbáltunk meg szépen bepakolni, elhelyezkedni, berendezni mindent, hogy utána lássuk, mi az, aminek már nincs ott helye, vagy éppenséggel nem tudtuk már hova tenni. Még szerencse, hogy a garázs elég nagy és elférünk ott. Igaz, hogy ott áll a kocsi és a párom motorja, de még így is nagyon kényelmesen be lehet pakolni. Kitettünk oda egy szekrényt is, amiben a párom a motoros szerkóját tudja tárolni. Gondoltam, majd ő szépen elpakol magának, ebbe nem szólok bele. Megláttam azonban egy motoros kabátot a dobozban, ami nagyon megtetszett. Meg is néztem, megkérdeztem őt aztán, hogy mikor vette, mert nem rémlik, hogy ennyi motoros kabátja lett volna, erre meg aztán végképp nem emlékeztem.

Kiderült, hogy előtte pár héttel volt ismét az üzletben, és vett egy másik kabátot magának. Hogy miért? Mert a nagy pakolásban valahol vagy elhagyta, vagy az építkezés alatt valamelyik munkás belenyúlt a dobozokba, meglátta és hazavitte. Nem lehetett tudni, hogy hova tűnt az a motoros kabát, így aztán vett magának egy újat, hogy a másikkal tudja majd cserélgetni.

Az új kabátja tulajdonképpen egy szélálló és vízlepergető anyagból készült. Van benne egy thermomellény, de azt ki lehet venni és akár önmagában is hordható. Na, ilyenről nem is hallottam még, bár nem mintha képben lennék a motoros kabátokkal, de azért a férjem szokott néha mesélni.  Ennek a kabátnak a könyök-, és vállprotektorai is szintén kivehetőek, ugyanúgy, mint a gerincprotektor, ami cserélhető. Illetve a hátában habbetét van. Rengeteg mindent tud ez a kabát, például az is nagyon érdekes, hogy a karjain, a mellkasán és a hátán is vannak szellőztető cipzárak. Az egész kabáton fényvisszaverő minta van, a derék-, és karbőség is állítható.

Nem semmi, milyen menő motoros kabát, ugye?

Végül is, ahogy a férjem sorolta a motoros kabátjának a tulajdonságait, beláttam, hogy ez egy jó befektetés, egy jó vétel volt, így aztán nem is haragudtam annyira, hogy a másikat elhagyta. Vagy elvitték. Addig a napig, amíg én meg nem találtam egy teljesen másik dobozban, ami be volt téve valamilyen szekrénybe, amit körülbelül még nem is használtunk szinte soha. Amikor hazajött, szépen megmutattam neki, hogy mégiscsak megvan a kabát, úgyhogy most már van egy pár motoros kabátja.

Mindenesetre azért én egyik este megnéztem ennek az üzletnek a weboldalát, mert ezek szerint a férjem tényleg mindig onnan veszi a motoros cuccait, ez pedig egy jó kis ötletet adott nekem, hogy mit vegyek a születésnapjára. Még viccelődni is kezdtem vele, hogy akkor most már ugye mindenből, amire szüksége van, van-e legalább három, hiszen annyi egy motoros kabátból is kellett. Ő pedig teljesen kényelmesen, de mégis szomorúan rávágta, hogy nem mindenből van három, de van, amiből ár egy sincs. Kiderült, hogy a motoros kesztyűje tönkrement, így majd vennie kell egyet. Még jó, hogy utána egy héttel volt a születésnapja, így miután körbenéztem a weboldalon, és megtaláltam a címet, ahol a budapesti üzlet van, elmentem és vettem egy motoros kesztyűt neki. Így már tuti, hogy teljes a felszerelése.motoros kabát