Katalógusok, szóróanyagok, napelem pályázat

Szeretnénk jövő tavasszal felújítani a fürdőszobát. Már igen csak ráfér, hiszen amikor beköltöztünk a házunkba, nem ez volt az első szempont, de nagyon vártam, hogy eljussunk idáig is.

A házvásárlás

Azt gondolom amikor valaki eljut idáig, akkor sok mérlegelni való van. Persze ami fő szempont minden esetben, az a pénz lenne. Ez a legfontosabb eszköz ahhoz, hogy valakinek saját otthona lehessen. Nektek van saját otthonotok?

Na a mi történetünk sem ott indult, hogy a szüleinktől kaptunk egy lakást. Azt hiszem nem sokan vannak ebben a helyzetben manapság. Igaz, sokszor eljátszom a gondolattal, hogy milyen lett volna akkor, vagy mi lett volna más? Persze csak a nagyon unalmas pillanataimban.. mikor épp nem akad valami tenni való. Bár aki családi házban él, az tudja jól, hogy ilyen nem túl sűrűn fordul elő, hiszen egy ilyen helyen mindig akad dolog.

A kezdetek kezdetén mi is albérletben kezdtük a közös életet. Évekig laktunk hol itt, hl ott. Szerencsére nem kellett sokat költöznünk, az albérletes időszakban.

A pénz

Mint fentebb említettem, mindennek a kiindulási alapja. Nem volt igazán félre tett pénzünk, de miből is lett volna, hiszen a mai fizetések nem arra valók, hogy az embernek plusz pénze legyen. Az élet egyedül nehezebb, de ezt mindenki tudja azt gondolom. Amikor egymagad tartasz fent egy lakást, magadat… sokkal nehezebb, mintha ketten lennétek. Laci hentesként dolgozott amikor megismerkedtünk, azért a pénz őt sem vetette fel. Elég gyors döntés volt az összeköltözés, mert talán 2 vagy 3 hónap után úgy döntöttünk, hogy belevágunk. Lehet hogy most kevésnek tűnik, de ha belegondolunk abba, hogy hova is húztuk volna, hiszen igaz a mondás, miszerint lakva ismerni meg a másikat. Nekünk is ez volt dolgunk, hogy megismerjük a másikat, jó és rossz szokásait. Hiszen az is lehet, hogy nem is fog majd működni a dolog, mert nem tudjuk elfogadni a másiknak a rossz szokását, vagy horkolását…

A lakásbathroom-4841_640

Szerencsére az én lakásom 2 szobás volt, az egyik ismerősé, alacsony rezsivel, és nagyon minimális költségekkel, így arra a következtetésre jutottunk, hogy egyszerűbb lesz, ha Laci költözik hozzám. Persze furcsa volt, az első közös este, a megszokott dolgok, hogy már nem egyedül vagy. Még ma is jó vissza gondolni ezekre a percekre, mert szép emlék marad.

Ma már 13 éve hogy együtt vagyunk. Szerencsére a közös otthonunkban már, nem pedig albérletben.

Az új ház vásárlása szóba se kerülhetett, hiszen annyi pénzünk nem volt. Bár nekem nincs gondom azzal, hogy valahol egyszer lakott már valaki, ezért ne vegyük meg.

Helyes kis paraszt házba szerettünk bele, és kezdtük felújítani. Az első amit meg kellett csinálni feltétlenül, az a fűtés megfelelő kialakítása volt. Ezt rögtön a házvásárlás után, így minden pénzünk elfogyott, újra gyűjteni kellett a nagyobb dolgokra. De sebaj, hiszen ez már a mienk gondoltuk nem egy alkalommal.

Ha elültettem egy magot, az már a mi földünkön nő ki…

A jövő évi projekt a fürdőszoba felújítása. Már minden ötletet gyűjtök ami jó, vagy ami tetszik, hogy ha eljutunk odáig, akkor már csak csinálni kelljen. Voltunk fürdőszoba kiállításon, de nagyobb expón is, ahol minden megtalálható ami a házzal kapcsolatos. Az is hasznos volt, mert sok ötletet kaptunk, vagy éppen terveket a jövőre nézve.

Az egyik ilyen alkalommal a megújuló energia volt a téma, még napelem pályázat is szóba került. Szeretem az ilyen helyeket, mert mindig érdekes dolgokat halunk, vagy látunk.

Nagyon várom, hogy a tél vége után a fürdő is új legyen, és végre olyan amilyet mi szeretnénk. Szép lassan eljön majd az is amikor készen leszünk teljesen, de minden pillanatot megér, hiszen ez már a miénk marad, a sajátunkat csináljuk.