Iskolakezdési csomagokhoz webshop – jó lenne, ha könnyíthetnénk a dolgunkon ezzel.

6 gyerekem van. Ez az információ önmagában is elég sokkoló lehet sok mindenki számára, de ha azt mondom, hogy mind a 6 iskolás korú, akkor azok a szülök, akik egynél több gyereket nevelnek, és tudják, mit jelent az iskolakezdés, mind hátrahőkölnek.

Az idősebbek nyilván valóan már önállóak, de a kisebbekkel még el kell menni, és be kell vásárolni az iskolaszereket. Persze, mindegyik teljesen más listát kap, teljesen másra van szüksége, más tetszik neki, és más az, amit én korának megfelelőnek tartok.

Képzeljük el a képet, ahogyan az ember elmegy 4 gyerekkel megvásárolni az iskolához szükséges dolgokat. Persze, az ár sem egy utolsó szempont, hogy bármely afrikai ország vagy két hétig jól lakna csak abból, amit füzetre, meg írószerre elköltök, de maga a macera az, ami igazából engem zavar.

Mivel értelem szerűen háztartásbeli anyuka vagyok ennyi gyerek mellett, elgondolkodtam rajta, hogy segíthetnék-e valahogyan a sorstársaimnak. Mert biztosan van olyan anyuka, aki ennyi gyerek mellett még dolgozni is kénytelen, és neki ez egy kifejezett rémálom lehet.

Arra gondoltam, hogy ha esetleg lenne egy olyan webshop, ahol kifejezetten iskolakezdési csomagokat lehetne kapni, korosztályokra lebontva, külön fiúknak és lányoknak, az milyen nagy segítség lehetne ilyenkor az anyukáknak.

Nem teljesen vagyok képben a webáruház készítés árak mértékével, és azzal sem, hogy mivel jár egy ilyet üzemeltetni, de biztos vagyok benne, hogy sokan nagyon örülnének egy ilyen lehetőségnek.

Sokat gondolkodom rajta, hogy mivel lehetne könnyítenünk egymás dolgán. Benne vagyok egy csomó fórumban és csoportban, de talán lehetne ezt valahogy aktívabban is, mint, hogy folyton csak beszélünk róla. Például egyszer összeismerkedtem egy anyukával, akinek 4 gyereke van, az egyik ilyen beszélgetős, netes fórumon. Olyan kedves volt, és segítőkész, rögtön meg is kedveltem, a közös téma meg adott volt. Megbeszéltük, hogy egyszer majd összeeresztjük játszani a gyerekeket, és miközben ők lefoglalják egymást, mi tudunk beszélgetni. persze, ez egy szép álom csak, mivel sokgyerekes anyának lenni non stop feladat, nem úgy megy az, hogy az ember csak úgy ücsörög és beszélget. Anya ez kell, anya az kell, ez megy reggeltől estig, jobb esetben felváltva, rosszabb esetben egyszerre, kánonban. Szóval, a közös játékra visszatérve, az is összejött, csak nem úgy, ahogyan elterveztük. Ugyan is egyik nap kétségbeesetten hívott fel, hogy az édesapja kórházba került, és hogy muszáj elrohannia, de egyszerűen senkit nem talál, aki vigyázna 4 gyerekre. Megkérdezte, nem hozhatná-e át a lurkókat, amíg elmegy a kórházba. természetesen azonnal igent mondtam. Tudom, hogy mekkora segítség ez ilyenkor az embernek, hiszen nem egyszerű baby sittert találni, és ha valamilyen csoda folytán akad is, győzze az ember kifizetni ennyi gyerekre.

Akkor egyszer voltak nálunk a gyerekei, akik nagyon tisztelettudó, aranyos, kedves gyerekek, nem volt rájuk semmi gondom így sem, hogy az enyéimmel együtt voltak tízen. Először nagyon féltem, hogy el fogom veszíteni az irányítást felettük, de mivel az enyémek is jó fejek, és az övéi is helyesek, jól elvoltunk együtt. Aztán értük jött, és megbeszéltük, hogy bepótoljuk a megbeszélteket, de azóta nem jelentkezett. Biztosan nagyon elfoglalt érthető okokból, inkább nem zaklattam, majd jelez úgyis, ha ráér.

webshop készítés

Most, hogy így belegondolok az eddigi írásomba, úgy jöhet le, hogy én büntetésként élem meg azt, hogy ennyi gyermekem van. Természetesen ez nem igaz. Imádom a gyerekeimet, ők a mindeneim, szabad akaratomból vállaltam mindannyiukat, és ha tehetném, akkor sem fordítanám vissza az időt és nem csinálnám másképp egy percig sem. Csodálatos az az energia, amit belőlük nyerek, de nagyon fontosnak tartom, hogy beszéljünk róla, hogy az édesanya lét milyen nehézségekkel jár. Nem csak mosolygás és vidámság mindig, hanem néha szédülés és fáradtság.

Ezért is gondolkozom azon folyton, hogyan segíthetnénk magunkon, és könnyíthetnénk meg azokat a feladatokat, amik olyan borongóssá teszik a hétköznapokat. lehet, hogy megcsinálom ezt a webshopot, még nem döntöttem el, de minden estre abban az egyben biztos vagyok, hogy az esti imájába sok sorstársam belefoglalná a nevem érte.