Ha egy nőnek kívánsága van…

A barátnőm, Boglárka fantasztikus lány. Gyönyörű, hosszú barna hajú, humoros, intelligens, házias… nagyon boldog vagyok vele. Három éve vagyunk együtt, és már lassan egy éve közös lakásban élünk. Minden közös problémánkat egyszerűen tudjuk kezeni, hangos szóig fajuló konfliktusunk még nem is volt kapcsolatunk során, és ez remélem így is marad még nagyon sokáig 🙂 Nemsokára lassan úgyis aktuális lesz a nagy nap, amikor terveim szerint, meg fogom kérni ennek a csodálatos nőnek a kezét.

Most azonban még nem erről a jeles eseményről szeretnék írni nektek, hanem az együtt élés különböző kihívásairól, feladatairól. Mindig van valami, amit újítani kell, szerelni kell, vásárolni kell, és a többi, és a többi… Szerintem ez számotokra is egy ismerős helyzet 🙂 A legújabb megoldandó helyzet azonban már egy nagyobb falat volt. Boglárkáról tudni kell, hogy nagyon szeret mezítláb járkálni a lakásban. Pontosabban, nem is csak a lakásban, mert ha rajta múlik, bárhol nagyon szívesen veszi le magáról az addig hordott papucsát, szandálját, tornacipőjét… Sőt, emlékszem, még a kapcsolatunk eleje felé az egyik hosszú, városban kószálós esténken mindketten mezítláb sétáltunk át Budáról Pestre… Ő már csak ilyen, és én ezt szeretem benne. Éppen ezért is lett aktuális a kérdés, hogy hogyan lehetne esetleg úgy megoldani a fűtést, hogy ha az én imádottam zokni, cipő nélkül szeretne lenni (például a konyhában, ahol azért elég sokat szokott tevékenykedni), ne legyen baja, ne fázzon fel – mert azért egyszer még gyereket is szeretnénk azért együtt 🙂 Szóval hogyan lehetne megoldani, hogy ne fázzon a lába. Természetesen egyből eszünkbe jutott az elektromos padlófűtés, csak hát sajnos szinte egyből utána jutott eszünkbe a következő dilemma is: jelesül, hogy el sem tudjuk képzelni, mennyi lehet egy efféle elektromos fűtés költsége. Mondtam Boginak, hogy én már hallottam elég rémtörténetet az ilyen padlófűtéses kalandokról, szóval legyünk óvatosak, kiket is keresünk fel ezzel kapcsolatban.

Bogi azonban azt mondta, van egy barátnője, Fanni, aki szintén hasonló dilemmák előtt volt a férjével, és ők végül találtak egy olyan céget, amely minden kérésüket maradéktalanul teljesíti, abszolút korrektek, és roppant minőségi munkát végeznek.

Én ennek a csodás nőnek, szívem választottjának bármit hajlandó vagyok elhinni (remélem, nem ez lesz egyszer még a vesztem…), úgyhogy nagyon megörültem a hírnek, és kérdeztem tőle, melyik is ez a cég. Amikor Bogi azt mondta, hogy ez az Elektromos Fűtés KFT, nekem is elkezdett derengeni valami, hogy mintha az egyik barátom éppen róluk beszélt volna, kifejezetten dicsérő szavak kíséretében. A beszélgetés ezen pontján tehát már nagyon is bizakodó voltam az ügy kimenetelét illetően, és jó megérzésemre még inkább ráerősített az, amikor felmentem az interneten megnézni a weboldalukat. Igényes, jó kivitelezésű honlap (webdesignerként kifejezetten érzékeny vagyok ám az ilyenekre!), ahol mindent nagyon könnyen meg tudtam találni. A honlapot olvasva megtudtam, hogy először a lakásunk alaprajzát kell megrajzolni és elküldeni nekik, hogy így ők, minden feltételt mérlegelve, valóban egy reális, mindkét fél számára előnyös ár ajánlattal tudjanak előállni. Miután ez megtörtént (tehát elküldtem a felskiccelt alaprajzunk beszkennelt változatát), kiderült, hogy az elektromos fűtés költsége egyáltalán nem is olyan veszélyes, mint amire én számítottam, vagy amit eddig korábban hallottam.

elektromos fűtés költsége

Maga a beszerelés hihetetlenül profin zajlott. Igazi szakemberek voltak, a szó legjobb, legnemesebb értelmében. Mindenki tudta a dolgát, hatékonyan, gyorsan, jól dolgoztak, emellett pedig még barátságosak is voltak velünk, remekül elbeszélgettünk – kifejezetten jó élmény volt. Azt tudtuk előre, hogy a padlófűtés beszerelése után egy új burkolatot kell készítenünk fölé, de ezt bizonyos értelemben nem is bántuk, mert a padló illetve a csempék egyáltalán nem voltak már jó állapotban. Úgyhogy ez nem volt baj.

És láss csodát! Ahogy elkezdett rendesen üzemelni az elektromos fűtőszőnyeg, mintha egy teljesen új lakást ismertem volna meg hirtelen! Akárhová léptem, melegség öntötte el a lábamat, testemet, szívemet, lelkemet… és micsoda érzés volt Bogira nézni! Ő úgy viháncolt, mint egy ötéves kislány, annyira örült, hogy beteljesült az álma. Le is dobta azonnal a sötétzöld tornacipőjét és a bokazokniját, amit addig hordott, és mezítláb táncolt, énekelt a konyha kellős közepén. Én csak néztem őt, és nem tudtam felfogni, hogyan lehetek ennyire szerencsés, hogy egy ennyire fantasztikus barátnővel ajándékozott meg engem a sors… Boglárka pedig nagy örömködése közepette rám nézett, behúzott engem maga mellé, lehúzta a zoknimat, és együtt táncoltunk együtt. Nem tudom, a szomszédok akik hallották kintről, mit szólhattak mindehhez… én viszont olyan boldog voltam, amilyenhez foghatót nem sokat tudnék felidézni egész életem során. Nagyon különös belegondolni, hogy egy elektromos padlófűtés rendszer kellett ahhoz, hogy kiváltsa belőlünk ezt a felejthetetlen pillanatot! De az élet már csak ilyen: soha sem tudhatjuk, hogy honnan fog érkezni a boldogság. Most jelenleg ez a boldogság épp a padlónkból érkezik hozzánk leginkább…