Felújítás gyomorgörccsel

Lakásfelújításra általában a legalkalmasabb ez a nyári időszak. Hosszabb szabadságokat lehet rá áldozni. Én is bele kezdtem az amerikai konyhás nappali felújításába. Ez azonban nem volt egyszerű folyamat…

Először meg kellett tervezni az új arculatát a nappalinak, hogy milyen felületek, színek lesznek. A leghosszadalmasabb része az ilyen renoválásoknak az anyagok beszerzése. Járólap, csempe, padló borítások beszerzése. Ezen szerencsésen túl is estünk, pedig jártunk vagy húsz helyen.

A bonyodalmak ott kezdődtek, amikor el kezdtük otthon a munkálatokat. Amit lehetett, próbáltunk előre elintézni, hogy megteremtsük az optimális feltételeket a felújításhoz. A szabadság kérése, a régi, már nem használt holmik kidobása még gördülékenyen is ment. Egy ilyen nagy munkához nem árt, ha elég fittek vagyunk, azonban nekem pont közbe kezdődött el egy rosszabb periódus. Újra előjött az epegyulladásom.

Pár hónapja kezdődött. Valószínűleg túl sok zsíros, nehéz ételt ehettem a megelőző időszakokban. Diétát is javasolt az orvos, amit egy jó darabig be is tartottam. A nyár eleje óta, viszont kicsit jobban elkényeztettem magam, finom szaftos ételekkel. Pont a felújítás elején kellett rájönnöm, hogy nem kellett volna. Megint el kezdett görcsölni a hasam. Erre szerencsére már volt gyógyszerem, drotaverint vettem be.

Elmúlt a görcs, így már tudtam folytatni a munkálkodást. Sok mindent ki kellett pakolni a lakásból, hogy kényelmesebben tudjunk dolgozni. Bútorok emelgetése, tologatása epergörccsel nem ment volna, így most nagyon hálás voltam a drotaverinnek.

Jelen pillanatban már egész jól néz ki a nappalink, csak a konyha részével lesz még sok munka. Pedig most szükségem is lenne a konyhára, a diétás ételek elkészítéséhez, bár ilyen felújítási munkák során amúgy sincs sok idő a főzésre, így inkább mindig rendelek valahonnan. Próbálok olyan helyekről ételt rendelni, ahol jobban figyelnek az egészségesebb, könnyebben emészthető alapanyagokra.

Egy nap pihenőt azért beiktattam, majd holnap állok neki a konyhának. Nagyon várom milyen lesz a végeredmény, gyönyörű csempét sikerült vennem oda. Pont illik a nappali színeihez is. Remélem, a betegség nem jön vissza.