Az unokatestvérem lakodalma, és a buszbérlés

wedding-698333_1280Pár hét múlva megnősül az unokahúgom. Nagyon jóban vagyunk, és tartjuk a családi kapcsolatot is. Még most is felnőtt korunkra.

A család

Azt gondolom, szerencsésnek mondhatom magamat, hogy olyan családba születtem, ahol a család szent köteléket jelent. Persze nem valami hitvallásos dologra gondolok, ugyanakkor nincs bajom a hittel sem. Pusztán csak arra gondolok, hogy a mi szüleink még olyan nevelésben részesültek, ahol a család mindig is sokat jelentett. Nem mondom, hogy nem voltak, vagy lesznek viták, de ezek előbb vagy utóbb mindig megoldásra kerültek.

A míg a nagyszüleink éltek, addig hétvégente vasárnap náluk gyűlt össze a család, és a mama mindenkire főzött. Persze nem mondom, hogy az utóbbi időben nem örült egy kis segítségnek, hiszen már fáradt volt szegény, és 12 emberre azért nem egyszerű megfőzni sem.

A húsleves elengedhetetlen volt az asztalról. Minden vasárnap volt frissen vágott csirkéből, és kerti zöldségekből. Amíg a keze engedte, addig a saját tésztájából készített igazi házi cérnametéltet, ami nagyon finom volt. Persze a süti sem maradhatott el az asztalról soha.

Sajnos nem érhette meg az unokatestvérem Lilla lakodalmát. Pedig biztosan jól érezte volna magát. Emlékszem, még majd 70 évesen is sokakat lepipált a táncban még az én esküvőmkor.

A lakodalom

Pár hét múlva lesz Lilla esküvője. Igazán jó párt sikerült találnia Balázs személyében Törekvő, dolgos, és nem ijed meg a munkától mindenki szereti.

A lány unokatestvérek lesznek a kísérők. Már nagyon várom. Gyönyörű, köves ruhát választott, ami a napon igazán gyönyörűen fog majd csillogni. A mi ruhánk kék lesz. A fiúk nyakkendője menni fog a lányok ruhájának a színéhez. Nagyon várom az összképet már, szerintem igazán szép összeállítás lesz majd.

Nem messze laknak tőlünk, mégis igen sokan megyünk ebből a városból, így az volt a legegyszerűbb, ha közösen bérelünk egy buszt. Így azt is kiküszöbölhetjük, ha valaki elkésne, vagy nem érne oda, így együtt egyszerűbb lesz. Na meg persze azt sem szabad soron kívül hagyni, hogy azért egy lakodalomban majdnem mindenki iszik, ha többet nem is, egy pohár pezsgőt, és ugye az után nem szeretne senki sem vezetni.

Az esküvő 3 hét múlva lesz. Először a hagyomány szerint, a kikérő lesz, a leányházból. Ez olyan jó, igazán szép hagyomány. Ha az édesapja elengedi, márpedig egy kis idő után elfogja, akkor a templomba megyünk, aztán az anyakönyvezetőhöz, és utána az étterembe.

A vacsora

Az étterem, egy igazán hangulatos kis hely, a tó partján. Mivel van egy kinti pagoda jellegű része, az lesz feldíszítve, és az anyakönyvezető ott adja majd össze őket. A fényképezkedés is itt lesz, hiszen ez a legszebb része az étteremnek.

Maga a hely díszítésében is a kék szín fog dominálni. A virágok a mostani tavaszi egyszerű virágok, hiszen Lilla kedvenc virága a tulipán. Ez lesz a díszítésben is pár kiegészítő virággal. A csokra fehér tulipán csokor lesz, közepén egy kékkel.

Sokat gondolkodtunk, hogy mit is vásároljunk nekik nászajándékba. Végül a problémánkat ők oldottá meg, mert egyszerűen küldtek egy kör levelet, hogy mikre lenne szükségük,és hogy ebből lehet válogatni. Teljesen igazuk volt, hiszen nem akarnak olyan dolgokat, amiből már van. Persze mi úgy döntöttünk, hogy választunk egy kisebb dolgot ajándékba, hogy mégis legyen azért valami, viszont inkább egy kis pénzt adunk neki, a menyasszonytáncnál. Annak biztosan örülni fognak, hiszen egy lakodalom manapság nem túl olcsó, és mi azért 120-an leszünk, am azért nem egy kis lakodalomnak számít manapság.

Remélem, hogy szép idő lesz aznap, és egy igazán emlékezetes napot tölthetünk majd együtt.