Az új lakberendezési boltomban mindenre igyekeztünk nagy figyelmet fordítani, így van aki például csak konyhabútor gyártással foglalkozik

Jó ideje gondolkoztam rajta, hogy indítanom kellene egy saját vállalkozást. Igazándiból már azóta ezen járt az eszem, hogy elvégeztem az egyetemet, mint kereskedelem és marketing szakos hallgató. A célom pont ez volt ezzel, hiszen már egészen kiskoromtól kezdve vonzott annak a lehetősége, hogy a saját cégemet irányítva a saját termékeimet próbáljam meg eladni. Illetve na, utóbbi nyilván átvitt értelemben értendő, de talán így is megvan. Szóval vicces vagy sem a helyzet, igazából csak annyit tudtam, hogy szeretnék saját vállalkozást indítani, mert vonz az önálló érvényesülés ezen fajtája. Azonban nagyon sokáig fogalmam sem volt róla, hogy mindezt miként szeretném majd megoldani. Kézenfekvőnek tűnt, hogy a családi hagyományt követve beszállok az étterem rendezésébe, de ezt elvetettem, ugyanis szerettem volna egy saját ötletet megvalósítani. Vonzó volt persze a lehetőség, hogy a tudásomat úgy kamatoztassam, hogy közben az egész család boldogul ennek köszönhetően, de nem éreztem hozzá a megfelelő szintű elszántságot, hogy ezzel jó eséllyel le is mondjak arról, ami a legjobban érdekel, vagyis a saját cég és ezzel egy saját „birodalom” létrehozásáról.

Találkozgatni kezdtem egy lánnyal ekkortájt, aki egy bútorboltban dolgozott és sokat mesélt nekem is a munkahelyéről. Ahogy hallgattam a történeteket, eseteket és főleg a pozitívumokat, illetve negatívumokat rádöbbentem, hogy ebben igazából lenne is fantázia. Mi lenne ha nyitnék egy speciális lakberendezésre szakosodott boltot, ahol főleg kézműves, házi asztalosok termékeit árulnánk, illetve tudnék egyedi csempéket és egyéb kiegészítőket is keresni szerte a világban! Az ötlet remeknek tűn, hiszen manapság különösen szeretik az emberek a különleges, egyedi darabokat, legyen szó bármilyen iparágról, így örömmel vettem tudomásul, hogy a „bútorboltok kézműves sörözőjét” készülök éppen létrehozni. Az ötlet különlegessége és az, ahogy belehelyeztem az elképzelt bútorbolt palettába különösen felpörgetett! El is kezdtem a megfelelő üzlethelység után kutatni. Szerettem volna, hogyha valahol a város központhoz közel lenne, tehát jól megközelíthető, útba eső környéken, de ezzel együtt nem bántam volna, hogyha nem kell egy pár négyzetméteres térbe bezsúfolni mindent, hanem lenne egy nagy saját parkolója is a helynek, tehát egy angyalföldi raktárépület elképzelését próbáltam kissé centrálisabb elhelyezkedésben megtalálni.

Szerencsére ezzel nem is akadt különösebben nagy gond, ha az ember meg tudja tenni, hogy eleget fizet, akkor a város előnyösebb környékén is lehet helyhez jutni. A másik fontos dolog természetesen a megfelelő beszállítók megtalálása és megbízása volt. Mint már említettem a fő cél az volt, hogy legyenek saját készítésű, teljesen egyedi, egyszer elkészített darabok is amellett, hogy ha azonnali megoldás kellene valakinek, akkor természetesen tudunk raktáron levő, olcsóbb de még mindig minőségi megoldást i nyújtani. A lényeg és a hangsúly tehát ezen volt: minőség. A cél az volt, hogy minél több olyan szakembernek tudjak eladási lehetőséget biztosítani, aki nagyon is szereti amit csinál és nem csak megélhetésként, hanem egyfajta művészetként, örömforrásként tekint az alkotásra. Erre a jeligére sokan jelentkeztek is. A jelentkezőkkel mind leültünk egytől-egyig, hogy megbeszéljük hogyan is gondolják ők ezt a gyakorlatban és hogy valóban mit jelent nekik a szakma, amiben dolgoznak. Voltak, akikkel csak egy-egy kifejezetten egyedi bútortípusra szerződtünk, így volt akivel például csak és kizárólag konyhabútorok készítésébe vágtunk bele, míg volt, aki mondjuk egy-egy kanapét vagy lámpa búrát kellett, hogy legyártson innentől.

Az üzlet másik részlegén pedig mint már említettem a nagyobb cégektől beszerzett összeszerelhető modellek lettek megtalálhatóak, így aki nem szeretett volna túl sokat rákölteni a dologra szintén megtalálhatta a neki való darabot.

Szerencsére igen szépen fejlődik a dolog és egyre jobban kezd bővülni a vevőkörünk. Nekem hatalmas élmény, hogy nekiállhattam végre kamatoztatni az egyetemen tanult képességeimet, ráadásul mindezt úgy, hogy a saját egzisztenciámat erősítem és építem vele fel egyre jobban és jobban.