A gumidiszkont pontos kiszállítása megmentette a felújítást!

Hatalmas felújításban vagyunk.

Már nagyon régóta terveztük feleségemmel, hogy házunkra ráférne egy kiadós tataroztatás. Nem csak kívülről nézett ki úgy a házunk, mint egy elhagyatott telek, de belülről se volt a legszebb, mert rengeteg régi bútor van. Ez a ház még feleségem nagyszüleié volt, és hát nem igazán volt vele foglalkozva, csak takarítva. Bár minket annyira nem is zavar, hiszen szeretjük, ami régi, szeretjük az antik dolgokat. Ezért is voltunk meg eddig olyan jól itt, de most már úgy érezzük ideje változtatni, haladni egy kicsit a korral.

Az egész ötlet a barátainktól ered.

Múlt szombaton, náluk voltunk egy páros ebéden. Nem rég költöztek be új építésű lakásukba. A legjobb dolgokkal volt felszerelve, minden nagyon designos és modern volt. A padló és a fali burkolatoktól kedvesem teljesen oda volt. A körbevezetésünk után, oda is súgta nekem; – Én is hasonló berendezéssel szeretnék élni!
A csajoknak egész végig a lakberendezés volt a téma, mi pedig fiús témáról beszélgettünk, mint ahogy ezt általában tenni szoktuk.

A mi témánk az autógumi volt.

Igazából az autók. A lakás mellé vettek egy új kocsit is. Elmesélte mennyi szalont járt be, amíg megtalált azt a kocsit, amit keresett, olyan áron, amit szívesen ki is fizetett. A régi autójuktól meg kellett válniuk, mert már elég beteges volt, aztán többet volt szerelőnél, mint használatban. Olyannyira keveset volt az utolsó évben használva, hogy még a nyári gumikat se rakták fel rá, amit egy igen jó akcióban rendelt a gumidiszkont.hu-ról.

Itt tértünk rá az abroncs témára.

Elmesélte a rendelés folyamatát. Mindig nagyon ad a gumi frissességére, hogy semennyire se veszélyeztesse az ő és a közutak biztonságát, ezért mindig évszaknak megfelelő abroncsokkal jár. Most is így volt, de bezárt az az autószerelő, ahol vette és fel is szereltette a gumikat. Így nem maradt más megoldás, mint az internet. Rengeteg gumis weboldal van, de a célja az volt, hogy a sok közül megtalálja a legjobbat. Sok gumifutárnál például csak apró betűkben volt elrejtve, hogy használt gumikat árusítanak. Az ilyeneket azonnal figyelmen kívül hagyta. Jöttek az igazán fain oldalak. Mivel a google harmadik oldaláról vissza felé haladt átvizsgált egy pár oldalt, de valóban a legjobbak az első helyezettek közt volt. Ott elég szoros volt a mezőny, de állítása szerint a gumidiszkont.hu hatalmas választéka és elég kívánatos akciói vitték a prímet. Mellesleg egyszerűen kezelhető az oldala és a rajta lévő gumikeresővel pillanatok alatt meg lehet találni a rajta lévő gumit. És ha ez még nem lenne minden, ha raktáron van a rendelt garnitúrából, akár már másnap kiszállítják az ország bármely területére.

Elismerő bólogatással tudtam csak konstatálni az infókat.

Kedvem támadt nekem is gumit rendelni, mert a mi autónkra is kell már új gumi. Mivel a sok abroncsbolt átnézése után, teljesen jól képbe került a gumikról, bátorkodtam megkérdezni, hogy létezik-e ott, ahonnan ő is rendelt 205 55 r16 nyári gumi? Fejből nem tudta megmondani, de rámentünk az oldalra, így legalább nekem is bemutatta. A keresővel azonnal megtaláltuk a számomra szükséges típust, és mivel akcióban volt, mondtam rendeljen meg 3 garnitúrát, jó lesz az a jövőre nézve! Bankkártyásan ki is fizettem szóval már csak jövőhéten az érkezésre kell várnom.

Közben mellettünk ugyan ezen az idősíkon.

Feleségem annyira belement a lakberendezésese témába, hogy mindenről szerzett infót, sőt, hasonlóan járt el mint én, már egy kisteherautónyi új bútort ő is megrendelt…. Általában ezt szoktuk csinálni. Mind a ketten kitalálunk valamit, véghez visszük, vagy megrendeljük, aztán elmondjuk a másiknak. Általában veszekedés majd kibékülés a további menetrend és a jövőben pedig boldogság, hogy milyen jó, hogy a másik meglépte a tervét!

Most azonban kicsit más volt a helyzet.

Sajnos anyagilag nem álltunk a legjobban, így nem tudom mi lesz a vége ennek a történetnek, maximum nem eszünk 1 hónapig. Ami jobban felzaklatott az egészben, hogy egy csempéssel is felvette a kapcsolatot, aki gyönyörű lapokat csinál, de az áruért személyesen kell elmenni és elhozni. Akkor kéne elmenni az áruért, amikor az autógumik is érkeznek. Nem akartam pedig addig használni az autót megterhelőbb utakhoz, amíg nem cseréltem le a gumikat rajta….

Na, mindegy.

Nem volt mit tenni, kedvesem kérése számomra parancs, meg amúgy is jó, ha hamar lezavarjuk a lakásfelújítást, így sikerült meggyőznem magam arról, hogy pörgetni kell az ügyet. Eljött a nagy nap, elindultam a csempékért. Pontosan 29 kilométert tettem meg, amikor a jobb hátsó eldurrant és majdnem egy árokban kötöttem ki. Teljesen gallyra ment az a kerék. Hívtam azonnal az asszonyt, hogy mi történt, és ezért nem akartam használt gumikkal útnak indulni. Hívásom közben érkezett meg az abroncsfutár. Le akarta tenni, hogy átvegye a gumikat, de mondtam neki, hogy inkább beszélje le vele, hogy jöjjenek értem és cseréljük ki a kereket! Csodával határos módon sikerült rávenni a futárt, hogy segítsen rajtam. Feleségemmel együtt megérkezett és segített a műveletekben. Átraktuk a maradék 2 garnitúrát az én autómba, majd búcsúztunk. Így feleségemmel az oldalamon mentem tovább a varázsburkolatért, ami nem várhatott. Alig fértünk be az autóba, annyi minden volt már nálunk. Csak sikerült végül minden jól, bár elég nehézkesen. Otthon kanyarodtunk a behajtónkra, amikor látjuk, hogy érkezik a bútorszállítmányunk is. Végül minden egy napon érkezett meg, az előkészületeket persze még nem kezdtük meg, így most hely hiány miatt, minden az udvaron van.

Meglátjuk mi lesz.

Remélem, nem jön egy gyors zivatar, mert akkor mindenünk elázik. Mindenesetre atom tempóban dolgozunk, hogy legalább a régi bútorok ázzanak el, bár jó lett volna antikváriumba beadni őket, mert varázslatosak még azok is mindig. Bármi is történjen, a kocsi készen áll arra az új gumikkal, hogy ha gyorsan vinni vagy hozni kell valamit, akkor azt biztonságba tegyük!